Interessant!
Infographic 2021: Energie in cijfers
Lees hier meer.

Bericht geplaatst op: 12-02-2021

Interessant!
De temperatuur is vandaag gemiddeld 8 graden onder nul. Een perfecte dag om van de sneeuw te genieten of lekker binnen te blijven. Maar óók een dag waarop we ongemerkt veel geld verspillen, omdat we de verwarming flink laten loeien. Ondanks alle aandacht voor het verhinderen van vergaande klimaatverandering, kunnen Nederlandse huishoudens nog veel winnen door woningen goed te isoleren. Om dit te illustreren heeft Natuur & Milieu berekend wat dit gebrek aan isolatie onze samenleving kost. Lees hier meer.

Bericht geplaatst op: 10-02-2021

Interessant!
Warmetruiendag: ‘Verwarm jezelf, niet de wereld’
De verwarming een of twee graden lager en een dikke trui om je warm te houden. Dat wordt beoogd met de zogenoemde Warme Truiendag, die wordt gehouden op vrijdag 5 februari. Lees hier meer.

Bericht geplaatst op: 05-02-2021

Interessant!
Nieuwe groene trend ‘van onderop’: baas in eigen warmtebron. Steeds meer bewoners willen zélf bepalen hoe hun woonwijk gasloos wordt, zonder bemoeienis van grote energiebedrijven. Het Rijk zit die beweging ‘van onderop’ dwars, waarschuwen experts. Lees hier meer.

Bericht geplaatst op: 04-02-2021

Denkt u mee?
Het WijBedrijf is op zoek naar leden, die het leuk / interessant lijkt om samen met andere leden na te denken over een mogelijke wadi bij de Dierenweide, of een toekomstig warmtenet in onze wijk. Lijkt u dat wat? Geef dat dan bij ons aan, door een mail te sturen naar info@wijbedrijfdieze.nl

Bericht geplaatst op: 14-01-2021

Interessant!
Een interessant nieuwsbericht van de Universiteit van Utrecht. Dat de komende zonjaren net zo goed mogen zijn! https://www.uu.nl/nieuws/2020-net-geen-recordjaar-voor-zonnepaneeleigenaren-opbrengst-wel-tot-18-hoger

Bericht geplaatst op: 08-01-2021

Nieuwsbrief
Alle leden hebben een nieuwsbrief gekregen.

Bericht geplaatst op: 24-12-2020