Overzicht - WijBedrijfDiezeOost

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Overzicht

Projecten > Beheer & Onderhoud

Beheer en Onderhoud in Dieze

Dieze is een groot aantal woningen rijk, bijna 10.000 mensen kunnen zich Diezenaren noemen. Al deze mensen in deze woningen, en natuurlijk het klimaat, zorgen voor flink wat slijtage in en aan de gebouwen. De woningcorporaties en VvE’s (Vereniging van Eigenaren) van Dieze doen dan ook veel moeite om de wat oudere bouw (een groot deel van Dieze is in de jaren 50 aangelegd) in stand te houden en aan moderne eisen te laten voldoen. Dit vergt een hoop werk; een hoop manuren en een hoop geld. In het verleden (en nog steeds) werd een groot deel van dit werk vaak uitbesteed aan grote aannemingsbedrijven die hun medewerkers van heinde en verre naar Dieze lieten reizen om daar aan de slag te gaan. Maar wat nu als de inwoners en ondernemers van de wijk het werk zelf kunnen uitvoeren? Dieze is een hoop zelfstandige ondernemers rijk die een steentje kunnen bijdragen, maar het werk in de wijk moeilijk kunnen verwerven. Als het werk door deze zelfstandig ondernemers uit de wijk wordt uitgevoerd dan komt het geld dat wordt geïnvesteerd in de wijk ook nog bij ondernemers uit de wijk terecht. Ook worden er minder woon-werk kilometers gemaakt, daarnaast zal de kwaliteit beter gewaarborgd worden door de ‘buren’. Een mes dat aan meerdere kanten snijd. En door het ontbreken van dure managementlagen en overhead nog goedkoper ook!
Vanuit deze gedachte voert het WijBedrijf beheer- en onderhoudsprojecten uit, en niet alleen in Dieze. Opdrachtgevers lopen uiteen van woningcorporaties tot VvE’s. Op deze pagina doen we verslag van onze werkzaamheden.


Vervangen Dakramen Averkamp- en Albert Cuypstraat

In opdracht van woningcorporatie Openbaar Belang heeft het WijBedrijf in samenwerking met Reno-Tech (Edwin de Graaff) de dakramen van 43 woningen aan de Averkamp- en Albert Cuypstraat vervangen. De oude klapramen zijn vervangen door spiksplinternieuwe klap- en kiepexemplaren van Velux die door hun unieke kiepsysteem erg makkelijk zijn schoon te houden. De nieuwe ramen worden in de oude uitsparingen geplaatst en kunnenn daardoor snel en zonder overlast worden geïnstalleerd. De ramen kunnen nu weer een flink aantal jaren mee, met garantie van Velux en een korting op nieuwe raamverduistering voor de huurders! Vanuit de 3 aanbiedende partijen heeft het WijBedrijf de opdracht gekregen door een 20% goedkopere aanbieding te hebben gedaan! De filosofie achter het concept WijBedrijf heeft zich hier bewezen!

Vervangen accu’s en revisie noodverlichting VvE ‘het Kompas’ (Stadshagen)

Vanuit het project aanbrengen zonnepanelen op appartementencomplexen in Dieze, wordt het WijBedrijf i.s.m. Blauwvinger Energie, regelmatig gevraagd om een presentatie te houden en een offerteaanbieding te doen voor het aanleggen van zonnepanelen bij VvE’s in de stad Zwolle. Zo ook bij de VvE ‘het Kompas’ te Stadshagen. Helaas is er geen goedkeuring gekomen vanuit de Algemene Ledenvergadering om zonnepanelen op het dak te mogen plaatsen. Niettemin heeft het bestuur en de Algemene Ledenvergadering er wel voor gekozen om de huidige TL’s van de noodverlichting te laten vervangen door energiezuinige LED-verlichting. Het WijBedrijf heeft in samenwerking met Reno-Tech (Edwin de Graaff) een aanbieding gemaakt en een berekening van de terugverdientijd. Hieruit is gebleken dat deze revisie naar LED-strips (gebruikmakende van de huidige armaturen) binnen 2 jaar wordt terugverdiend en daarna in een periode van 9 jaar een rendement oplevert van circa 75% (door besparing op de energierekening). Kortom, een investering die goed is tegen CO2-uitstoot, goed is voor de eigen portemonnee en ook nog goed is voor de Zwolse werkgelegenheid.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu